Din hud kan ta hand om och förnya sig av egen kraft. Dr.Hauschkas hudvård övertar inte den uppgiften utan hjälper huden att återfå sin naturliga balans genom att stödja dess naturliga och friska funktioner. En hud i obalans uppvisar olika symtom som torrhet, överdriven fettproduktion, känslighet osv, men genom att samarbeta med hudens egna krafter och rytm kan den normaliseras och bli både friskare och vitalare. Dr.Hauschkas hudvårdsserie lanserades 1967 efter ett intensivt samarbete mellan hudterapeuten Elisabeth Sigmund och kemisten och forskaren Rudolf Hauschka. Deras innovativa och för hudvården revolutionerande idé var att kombinera Hauschkas gedigna erfarenhet av naturläkemedel och Sigmunds forskning om traditionell hudvård i olika kulturer.

De 100 % naturliga råvarorna kommer från egna biodynamiska odlingar, från biodynamiska och ekologiska kontraktsodlingar i hela världen och från vilda växter plockade på skyddade platser i naturen. Växterna skördas varsamt för hand och den vidare förädlingen sker under största omsorg för att växternas terapeutiska och vitala krafter ska bibehållas och vidarebefordras till huden. Produkterna, som bygger på kunskap och principer från antroposofisk medicin, är helt fria från syntetiska tillsatser som doft- och färgämnen och de innehåller inga mineraloljor eller syntetiska konserveringsmedel.

En örtagård med läkeväxter på den tunga lerjorden i utkanten av schwäbiska alperna? Eckwäldens bönder såg ganska skeptiskt på det hela när Wala (Dr.Hauschkas moderbolag) i slutet av 1950-talet letade efter mark för sitt nya projekt. Rudolf Hauschka köpte en sank äng vid foten av berget där företagets nya byggnad skulle stå. Trädgårdsmästarna har alltsedan dess brukat jorden med biodynamiska metoder. Efter många års arbete blev jorden så småningom finkornig och lättarbetad. Idag odlas mer än 150 olika läkeväxter på den numera 4,5 hektar stora ytan.

Biodynamisk odling betraktar trädgården mer eller mindre som ett slutet kretslopp. Fröer, kompost och såjord kommer nästan uteslutande från egen framställning. Trädgårdsmästarna använder sig av olika metoder för att främja förmultningsprocessen i komposten och för att stärka växterna mot skadeinsekter och sjukdomar. Handarbete är viktigt när man arbetar med växter. Vid sådd och skörd arbetar Walas trädgårdsmästare i takt med naturens rytm. Resultatet blir kraftiga och friska växter. Den rätta basen för Dr. Hauschkas hudvårdsprodukter. Läs mer ingående om Dr.Hauschkas filosofi, historia och de fantastiska produkterna på Dr.Hauschkas hemsida

Här kan du bläddra online (pdf) i Dr.Hauschkas inspirerande hudvårdskatalog