Växtens själ, den rena essensen från örter och blommor…

Cirka 15 % av alla växter i naturen innehåller eteriska oljor. Dessa oljor tjänar olika ändamål för de enskilda växterna. Till exempel bildar lavendelväxten ett skyddande och kylande mikroklimat omkring sig under hettan mitt på dagen med hjälp av sina eteriska oljor. Oljorna lagras i olika växtdelar allt efter dess ändamål för växten. För citrusfrukter i fruktens skal, hos rosen i blommorna, hos vetiver i växtens rötter osv. De eteriska oljorna har använts under årtusenden i olika kulturer för välbefinnande och bättre hälsa. År 1937 lade den franske kemisten René Maurice Gattefossé grunden till det som vi i modern tid kallar för aromaterapi.

Primavera hör till de ledande i världen i framställningen av eteriska oljor av bästa kvalitet. De använder de mest skonsamma utvinningsprocesserna och råvarorna är av den bästa tänkbara kvaliteten; så gott som alla från vildvuxna eller ekologiska växter, och många dessutom i biodynamisk Demeter kvalitet. Ren växtenergi för din kropp och själ.

 

Apelsin

Citrus Sinensis Eko 5 ml 49:-

Aromamassage: max 20 droppar i 50 ml mandelolja.

 

Blodapelsin

Citrus Sinensis Eko 5 ml 59:-

Aromamassage: max 20 droppar i 50 ml mandelolja.

 

Citron

Citrus Limon Eko 5 ml 59:-

Aromamassage: max 10 droppar i 50 ml mandelolja.

 

Grapefrukt

Citrus Paradisi Eko 5 ml

Aromamassage: max 2 droppar i 50 ml mandelolja.

 

Lavendel

Lavandula Angustifolia Eko 10 ml 112:-

Äkta fransk lavendel. Lavendel löser upp anspänning och stress och skänker ro och avslappning på ett behagligt och naturligt sätt. Har en lugnande inverkan både på känslig eller irriterad hud och på ett stressat eller oroligt sinne. Ett lämpligt val för att behålla balansen i tillvaron eller för att varva ned och sova gott. Aromamassage: max 12 droppar i 50 ml mandelolja.

 

Neroli

Citrus Aurantium Amara 1 ml / 5 ml

Aromamassage: max 5 droppar i 50 ml mandelolja.

 

Patchouli

Pogostemon Cablin 5 ml 89:-

Aromamassage

 

Petit Grain

Citrus Aurantium Amara 5 ml 86:-

Aromamassage

 

Rosengeranium

Pelargonium Graveolens Eko 5 ml 119:-

Aromamassage

 

Rosenträ

Aniba Rosaeodora Eko 5 ml 179:-

Bra vid nervspänningar och stress. Fin hudolja vid känslig, torr och mogen hud. Avslappnande utan att ge dåsighet. Aromamassage:

 

Nerola Organic Treatments
info@nerolaorganic.com ~ 070 386 18 93 ~ Rödabergsgatan 3, Stockholm