Hydrolater är en mycket mild form av aromaterapi som kan användas som ansikts-, kropps- och hårvatten, de har alla en renande, återfuktande och pH-reglerande effekt på huden. Vid ångdestilleringen av blommor och örter får man två råvaror: dels växtens egen parfym den mycket koncentrerade eteriska oljan, och det kondenserade blomstervattnet, hydrolaten. Hydrolaten bär med sig växtens alla nyttiga vattenlösliga ämnen och ca 1 % eterisk olja. Spreja generöst efter du rengjort ditt ansikte, pressa mjukt in med värmen från händerna innan du applicerar ansiktsolja eller creme. Spreja över makeup, under dagen, och när du bara vill känna en uppfriskande fläkt av naturens äkta dofter. Alla Primaveras hydrolater är ekologiska.

 

Apelsinblomsvatten

Citrus Aurantium Flower Water 100 ml 129:-

En hydrolat för känslig hud och känsliga själar. Lindrar direkt en irriterad och röd hud. Apelsinblomsvatten utvinns ur pomeransträdets vackra, vita små neroliblommor. Är mycket fin för alla hudbilder, allt från torr till oren hud och akne och som happy aging tack vare nerolins renande och cellförnyande egenskaper. Doften är varm och upplyftande. Perfekt komplement till Primaveras ekologiska ansiktsvård Neroli Cassis.

 

Lavendelvatten

Lavandula Angustifolia Water 100 ml 129:-

Ett örtigt, aromatiskt vatten som återfuktar, lugnar och svalkar och har en antibakteriell och antiseptisk verkan. Idealiskt för en känslig och irriterad hud, en hud i obalans med orenheter eller akne.

 

Rosvatten

Rosa Damascena Flower Water 100 ml 129:-

En klassisk hydrolat från blommornas drottning som föryngrar och balanserar både hud och sinne. Passar precis alla men är lite extra bra för en torr mogen hud. Utvinns ur den väldoftande damascenerrosen.

 

Nerola Organic Treatments
info@nerolaorganic.com ~ 070 386 18 93 ~ Rödabergsgatan 3, Stockholm